Tijdelijke sluiting Rubenshuis wegens maatregelen Corona

Het Rubenshuis gaat tijdelijk dicht nadat enkele medewerkers positief hebben getest op het coronavirus. Met het oog op de veiligheid van de bezoekers, de medewerkers en de collectie blijft het museum gesloten tot en met vrijdag 9 oktober 2020. Bezoekers met een ticket tijdens de sluitingsperiode krijgen dit terugbetaald. ​ 

Nadat begin deze week een eerste medewerker positief testte, werden de afgelopen dagen nog enkele coronabesmettingen onder het personeel van het Rubenshuis vastgesteld. Uit voorzorg wordt het volledige team bewaking en onthaal in quarantaine geplaatst. Met het veiligheidspersoneel in afzondering, sluit het Rubenshuis noodgedwongen de deuren van 3 tot en met 9 oktober. Tijdens de tijdelijke sluiting neemt het museum bijkomende hygiënische maatregelen en worden alle publieke en niet-publieke ruimtes extra gereinigd. Uiteraard wordt er ook bewaking voorzien.

Geen gevaar voor bezoekers

De getroffen personeelsleden hielden zich nauwgezet aan de voorgeschreven veiligheidsvoorschriften. Ze droegen steeds een mondmasker tijdens de uitoefening van hun werk en hielden voldoende afstand van de bezoekers.

Mensen die een ticket hebben aangekocht voor een bezoek tussen de periode van 3 en 9 oktober krijgen dit terugbetaald. Zij worden persoonlijk gecontacteerd. Het Rubenshuis opent vanaf zaterdag 10 oktober 2020 opnieuw de deuren voor het publiek.

Afbeelding: Peter Paul Rubens, Zelfportret, Rubenshuis Antwerpen, opname 12 april 2018, na restauratie KIK-IRPA, foto KIK-IRPA Brussel

Bert Watteeuw

Directeur Rubenshuis, stad Antwerpen

Harlinde Pellens

Communicatie Rubenshuis, stad Antwerpen

 

 

 

Over Rubenshuis

In dit stadspaleis woont de briljante en veelzijdige kunstenaar Rubens met zijn gezin. Hier schildert hij met zijn collega’s en assistenten. Veel van zijn omvangrijke oeuvre ontstaat in dit huis, in hartje Antwerpen. Het museum heeft niet alleen een interessante collectie, maar toont ook hoe de meester leefde en werkte.

Over Rubenanium

De rijke artistieke traditie van de Zuidelijke Nederlanden telt duizenden kleine en grote meesters. Om hun nagelaten werken blijvend te begrijpen en waarderen, zijn onderzoek en kennis essentieel. Het Rubenianum verzamelt en ontwikkelt deze kennis en stelt ze ter beschikking voor zowel een professioneel als een in erfgoed geïnteresseerd publiek.