Tijdelijke sluiting Rubenshuis wegens maatregelen Corona

Het Rubenshuis gaat tijdelijk dicht nadat enkele medewerkers positief hebben getest op het coronavirus. Met het oog op de veiligheid van de bezoekers, de medewerkers en de collectie blijft het museum gesloten tot en met vrijdag 9 oktober 2020. Bezoekers met een ticket tijdens de sluitingsperiode krijgen dit terugbetaald. ​ 

Nadat begin deze week een eerste medewerker positief testte, werden de afgelopen dagen nog enkele coronabesmettingen onder het personeel van het Rubenshuis vastgesteld. Uit voorzorg wordt het volledige team bewaking en onthaal in quarantaine geplaatst. Met het veiligheidspersoneel in afzondering, sluit het Rubenshuis noodgedwongen de deuren van 3 tot en met 9 oktober. Tijdens de tijdelijke sluiting neemt het museum bijkomende hygiënische maatregelen en worden alle publieke en niet-publieke ruimtes extra gereinigd. Uiteraard wordt er ook bewaking voorzien.

Geen gevaar voor bezoekers

De getroffen personeelsleden hielden zich nauwgezet aan de voorgeschreven veiligheidsvoorschriften. Ze droegen steeds een mondmasker tijdens de uitoefening van hun werk en hielden voldoende afstand van de bezoekers.

Mensen die een ticket hebben aangekocht voor een bezoek tussen de periode van 3 en 9 oktober krijgen dit terugbetaald. Zij worden persoonlijk gecontacteerd. Het Rubenshuis opent vanaf zaterdag 10 oktober 2020 opnieuw de deuren voor het publiek.

Afbeelding: Peter Paul Rubens, Zelfportret, Rubenshuis Antwerpen, opname 12 april 2018, na restauratie KIK-IRPA, foto KIK-IRPA Brussel

Bert Watteeuw

Directeur Rubenshuis, stad Antwerpen

Harlinde Pellens

Communicatie Rubenshuis, stad Antwerpen

 

 

 

Over het Rubenshuis

Kunstenaar, marketeer, wetenschapper, diplomaat en familiemens. Rubens was een buitengewoon talent, maar ook een doodgewone man. In het Rubenshuis woonde en werkte hij een groot deel van zijn leven. Hier leefde hij graag en gulzig. 

In het Rubenshuis wisselt de sfeer van intiem tot grandioos. Zo sta je oog in oog met Rubens, de allereerste influencer, duik je op een ander moment in de diepte van zijn archieven of wandel je door zijn baroktuin. Een plek waar elke hoek een nieuw verhaal onthult en waar je, tussen meesterwerken en memorabilia, een stukje geschiedenis zelf kunt ervaren. 

Binnenkort is het Rubenshuis terug open. Je bezoek start dan vanaf Hopland 13. Reis door de tijd met Rubens Experience, blader door de geschiedenis in de bibliotheek of geniet in de weelderig heraangelegde tuin. De grondige restauratie van Rubens’ woonhuis duurt nog enkele jaren en houdt de deuren tijdelijk op slot. Vanuit de tuin middenin de stad Antwerpen is er wel een prachtig zicht op het huis van Rubens. Je dwaalt er door meer dan 17.500 planten. Met kleuradvies van de Antwerpse modeontwerper Dries Van Noten is de tuin mooi in elk seizoen. 

Rubens bekijken kan wereldwijd, Rubens voelen kan énkel hier. 

 

Neem contact op met

Hopland 13 2000 Antwerpen

+32 3 201 15 55

rubenshuis@antwerpen.be

www.rubenshuis.be