Schenk voor kerst een Rubens als cadeau!

December is cadeautjesmaand. Iedereen kan dit jaar voor kerst een Rubens als cadeau schenken. Een schilderij van Rubens ligt misschien net iets boven het budget, maar een Rubenstulp of een stukje Rubenstuin is misschien wel betaalbaar! In de shop van het Rubenshuis ligt een ruim assortiment aan originele hebbedingen.

Schenk dit jaar voor kerst een Rubens als cadeau! In de shop van het Rubenshuis vinden bezoekers heel wat leuke hebbedingen die geïnspireerd zijn op Rubens. Een set historische Rubenstulpen, een vouwbare vaas, een prachtige keukenschort, een kunstzinnige puzzel, een handig etui, een heerlijk geurend stuk zeep en zelfs een stukje nieuw aan te leggen museumtuin! Er is voor elk wat wils.

Schenk een stukje nieuw aan te leggen museumtuin

Een origineel geschenk én tegelijkertijd een goed doel steunen, kan door iemand een stukje nieuw aan te leggen museumtuin te schenken. Om de vernieuwde museumtuin te beplanten, zoekt het Rubenshuis hofleveranciers die de tuin doen groeien en bloeien. Vanaf 10 euro kan je bloembollen, vaste planten, struiken en bomen aankopen. Er zijn zes verschillende pakketten. Bij elk pakket krijgt de koper een certificaat om mee te pronken en een aantal voordelen. Een mooi en duurzaam geschenk, te koop in de shop of via www.hofleveranciervanrubens.be ​ ​

Haal een Rubens(tulp) in huis!

Tegenwoordig kun je vlot tulpen kopen in bloemen- en plantenwinkels of staat de markt er in het voorjaar vol mee. Zo’n 400 jaar geleden, in de 17de eeuw, was dat nog niet zo. In Rubens’ tijd was de bloem exotisch en erg zeldzaam. Er bestaan nu nog historische tulpenbollen die teruggaan tot de 17de eeuw. Ze worden beschouwd als exclusief, levend antiek. In de museumshop van het Rubenshuis zijn uitzonderlijk vier soorten historische tulpenbollen te koop.

Boeken en hebbedingen

Het Rubenshuis heeft een ruim assortiment aan originele hebbedingen: kunstpublicaties, kunstmagazines, wenskaarten, leuke gadgets, schrijfwaren, kledij, accessoires en nog veel meer. Een vouwbare vaas, een prachtige keukenschort, een puzzel van 1000 stukken, een handig etui of een heerlijk geurend stuk zeep: in de shop zijn cadeautjes te koop tussen 2 en 50 euro.

Praktisch

 • Het Rubenshuis is nog open tot 8 januari 2023. Nadien sluit het museum voor een uitbreiding en een renovatie.
 • Rubenshuis Museumshop, Wapper 9-11, 2000 Antwerpen (paviljoen)
 • Open van dinsdag tot zondag van 10 tot 17 uur
 • Pakketten via www.hofleveranciervanrubens.be 
  • Compacta (10 euro): de eigenaar ontvangt een certificaat en een virtuele bloem
  • Robusta (50 euro): de eigenaar ontvangt een certificaat, een fiscaal attest, een virtuele bloem, een uitnodiging om met twee personen de nieuwe tuin als eerste te bewonderen
 • Geschenken tussen 2 en 50 euro
 • De soorten historische tulpen die verkocht worden zijn:
  • de ‘Rubens’ (helderrood - geel gevlamd),
  • de ‘Absalon’ (paars - geel gevlamd),
  • de ‘Black and White’ (donker paars - wit gevlamd)
  • de ‘Bridesmaid’ (rozerood - wit gevlamd).
  • Prijs per bol is 6,50 euro of in een pakket start de prijs vanaf 5 euro per bol
  • Bollen kunnen in pot én volle aarde
  • Meer informatie: rubenshuis.be/Tulpenbollen

Nadia De Vree

Perscommunicatie Cultuur, Stad Antwerpen

 

 

Over Rubenshuis

In dit stadspaleis woont de briljante en veelzijdige kunstenaar Rubens met zijn gezin. Hier schildert hij met zijn collega’s en assistenten. Veel van zijn omvangrijke oeuvre ontstaat in dit huis, in hartje Antwerpen. Het museum heeft niet alleen een interessante collectie, maar toont ook hoe de meester leefde en werkte.

Rubenianum

De rijke artistieke traditie van de Zuidelijke Nederlanden telt duizenden kleine en grote meesters. Om hun nagelaten werken blijvend te begrijpen en waarderen, zijn onderzoek en kennis essentieel. Het Rubenianum verzamelt en ontwikkelt deze kennis en stelt ze ter beschikking voor zowel een professioneel als een in erfgoed geïnteresseerd publiek.