Schenk voor kerst een Rubens als cadeau!

December is cadeautjesmaand. Iedereen kan dit jaar voor kerst een Rubens als cadeau schenken. Een schilderij van Rubens ligt misschien net iets boven het budget, maar een Rubenstulp of een stukje Rubenstuin is misschien wel betaalbaar! In de shop van het Rubenshuis ligt een ruim assortiment aan originele hebbedingen.

Schenk dit jaar voor kerst een Rubens als cadeau! In de shop van het Rubenshuis vinden bezoekers heel wat leuke hebbedingen die geïnspireerd zijn op Rubens. Een set historische Rubenstulpen, een vouwbare vaas, een prachtige keukenschort, een kunstzinnige puzzel, een handig etui, een heerlijk geurend stuk zeep en zelfs een stukje nieuw aan te leggen museumtuin! Er is voor elk wat wils.

Schenk een stukje nieuw aan te leggen museumtuin

Een origineel geschenk én tegelijkertijd een goed doel steunen, kan door iemand een stukje nieuw aan te leggen museumtuin te schenken. Om de vernieuwde museumtuin te beplanten, zoekt het Rubenshuis hofleveranciers die de tuin doen groeien en bloeien. Vanaf 10 euro kan je bloembollen, vaste planten, struiken en bomen aankopen. Er zijn zes verschillende pakketten. Bij elk pakket krijgt de koper een certificaat om mee te pronken en een aantal voordelen. Een mooi en duurzaam geschenk, te koop in de shop of via www.hofleveranciervanrubens.be ​ ​

Haal een Rubens(tulp) in huis!

Tegenwoordig kun je vlot tulpen kopen in bloemen- en plantenwinkels of staat de markt er in het voorjaar vol mee. Zo’n 400 jaar geleden, in de 17de eeuw, was dat nog niet zo. In Rubens’ tijd was de bloem exotisch en erg zeldzaam. Er bestaan nu nog historische tulpenbollen die teruggaan tot de 17de eeuw. Ze worden beschouwd als exclusief, levend antiek. In de museumshop van het Rubenshuis zijn uitzonderlijk vier soorten historische tulpenbollen te koop.

Boeken en hebbedingen

Het Rubenshuis heeft een ruim assortiment aan originele hebbedingen: kunstpublicaties, kunstmagazines, wenskaarten, leuke gadgets, schrijfwaren, kledij, accessoires en nog veel meer. Een vouwbare vaas, een prachtige keukenschort, een puzzel van 1000 stukken, een handig etui of een heerlijk geurend stuk zeep: in de shop zijn cadeautjes te koop tussen 2 en 50 euro.

Praktisch

 • Het Rubenshuis is nog open tot 8 januari 2023. Nadien sluit het museum voor een uitbreiding en een renovatie.
 • Rubenshuis Museumshop, Wapper 9-11, 2000 Antwerpen (paviljoen)
 • Open van dinsdag tot zondag van 10 tot 17 uur
 • Pakketten via www.hofleveranciervanrubens.be 
  • Compacta (10 euro): de eigenaar ontvangt een certificaat en een virtuele bloem
  • Robusta (50 euro): de eigenaar ontvangt een certificaat, een fiscaal attest, een virtuele bloem, een uitnodiging om met twee personen de nieuwe tuin als eerste te bewonderen
 • Geschenken tussen 2 en 50 euro
 • De soorten historische tulpen die verkocht worden zijn:
  • de ‘Rubens’ (helderrood - geel gevlamd),
  • de ‘Absalon’ (paars - geel gevlamd),
  • de ‘Black and White’ (donker paars - wit gevlamd)
  • de ‘Bridesmaid’ (rozerood - wit gevlamd).
  • Prijs per bol is 6,50 euro of in een pakket start de prijs vanaf 5 euro per bol
  • Bollen kunnen in pot én volle aarde
  • Meer informatie: rubenshuis.be/Tulpenbollen

Nadia De Vree

Perscommunicatie Cultuur, Stad Antwerpen

 

 

Over het Rubenshuis

Kunstenaar, marketeer, wetenschapper, diplomaat en familiemens. Rubens was een buitengewoon talent, maar ook een doodgewone man. In het Rubenshuis woonde en werkte hij een groot deel van zijn leven. Hier leefde hij graag en gulzig. 

In het Rubenshuis wisselt de sfeer van intiem tot grandioos. Zo sta je oog in oog met Rubens, de allereerste influencer, duik je op een ander moment in de diepte van zijn archieven of wandel je door zijn baroktuin. Een plek waar elke hoek een nieuw verhaal onthult en waar je, tussen meesterwerken en memorabilia, een stukje geschiedenis zelf kunt ervaren. 

Binnenkort is het Rubenshuis terug open. Je bezoek start dan vanaf Hopland 13. Reis door de tijd met Rubens Experience, blader door de geschiedenis in de bibliotheek of geniet in de weelderig heraangelegde tuin. De grondige restauratie van Rubens’ woonhuis duurt nog enkele jaren en houdt de deuren tijdelijk op slot. Vanuit de tuin middenin de stad Antwerpen is er wel een prachtig zicht op het huis van Rubens. Je dwaalt er door meer dan 17.500 planten. Met kleuradvies van de Antwerpse modeontwerper Dries Van Noten is de tuin mooi in elk seizoen. 

Rubens bekijken kan wereldwijd, Rubens voelen kan énkel hier. 

 

Neem contact op met

Hopland 13 2000 Antwerpen

+32 3 201 15 55

rubenshuis@antwerpen.be

www.rubenshuis.be