Rubenshuis presenteert nieuwe bruiklenen

Woensdag 30 november om 11 uur

Dat de bijzondere aanpak van het bruiklenenbeleid van het Rubenshuis erg succesvol is, bleek vorige week nogmaals na de aankondiging van de komst van David Bowie’s Tintoretto. Op 30 november 2016 presenteert het Rubenshuis opnieuw acht nieuwe bruiklenen, waaronder werk van Rubens zelf, Jan Brueghel, Jan Cossiers en Maerten de Vos.

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd op deze voorstelling op woensdag 30 november 2016 om 11 uur in het Rubenshuis.

Programma

10.45 uur: ontvangst in het Groot Atelier

11 uur:  

  • verwelkoming door Ben van Beneden, directeur van het Rubenshuis

  • presentatie nieuwe bruiklenen door Caroline Bastiaens, schepen voor cultuur van de stad Antwerpen

  • rondleiding door de vernieuwde opstelling door Ben van Beneden

  • mogelijkheid tot vragen en foto’s

 

12.00 uur: broodjeslunch in het Kolveniershof

 

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via nadia.devree@stad.antwerpen.be

Nadia De Vree

perscoördinator Musea en Erfgoed Antwerpen, Stad Antwerpen

Over het Rubenshuis

Kunstenaar, marketeer, wetenschapper, diplomaat en familiemens. Rubens was een buitengewoon talent, maar ook een doodgewone man. In het Rubenshuis woonde en werkte hij een groot deel van zijn leven. Hier leefde hij graag en gulzig. 

In het Rubenshuis wisselt de sfeer van intiem tot grandioos. Zo sta je oog in oog met Rubens, de allereerste influencer, duik je op een ander moment in de diepte van zijn archieven of wandel je door zijn baroktuin. Een plek waar elke hoek een nieuw verhaal onthult en waar je, tussen meesterwerken en memorabilia, een stukje geschiedenis zelf kunt ervaren. 

Binnenkort is het Rubenshuis terug open. Je bezoek start dan vanaf Hopland 13. Reis door de tijd met Rubens Experience, blader door de geschiedenis in de bibliotheek of geniet in de weelderig heraangelegde tuin. De grondige restauratie van Rubens’ woonhuis duurt nog enkele jaren en houdt de deuren tijdelijk op slot. Vanuit de tuin middenin de stad Antwerpen is er wel een prachtig zicht op het huis van Rubens. Je dwaalt er door meer dan 17.500 planten. Met kleuradvies van de Antwerpse modeontwerper Dries Van Noten is de tuin mooi in elk seizoen. 

Rubens bekijken kan wereldwijd, Rubens voelen kan énkel hier. 

 

Neem contact op met

Hopland 13 2000 Antwerpen

+32 3 201 15 55

rubenshuis@antwerpen.be

www.rubenshuis.be