Opening nieuw gebouw Rubenshuis in zicht

Bekendmaking datum en werfbezoek op 26 april om 16 uur

Beste journalist,

In de zomer van 2024 gaat het nieuwe gebouw van het Rubenshuis open. Een bezoek start dan vanaf Hopland 13. Dit ontwerp van Robbrecht & Daem architecten geeft toegang tot de immersieve belevingsruimte, de bibliotheek en de weelderige heraangelegde baroktuin. Hiermee is het eerste grote verbouwluik van het Rubenshuis (bijna) voltooid.

Op vrijdag 26 april maken we de openingsdatum bekend en verwelkomen we u graag voor een bezoek en een toelichting.

Welkom vanaf 15.30 uur via de nieuwe ingang aan Hopland 13.

15.30 uur ​ ​ ​

Ontvangst in het Rubenshuis, via de nieuwe ingang aan Hopland 13

16 uur

Verwelkoming en toespraak door Bert Watteeuw, directeur Rubenshuis

 

Toespraak door de Vlaamse minister van toerisme

 

Toespraak door de schepen voor cultuur Antwerpen

16.20 uur

Rondleiding door Bert Watteeuw

17.00 uur

Drankje

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor 23 april. Stevig schoeisel is verplicht (geen sneakers), een fluovestje aanbevolen. U ontvangt een veiligheidshelm op de werf.

Nadia De Vree

Perscommunicatie Cultuur, Stad Antwerpen

 

Over het Rubenshuis

Kunstenaar, marketeer, wetenschapper, diplomaat en familiemens. Rubens was een buitengewoon talent, maar ook een doodgewone man. In het Rubenshuis woonde en werkte hij een groot deel van zijn leven. Hier leefde hij graag en gulzig. 

In het Rubenshuis wisselt de sfeer van intiem tot grandioos. Zo sta je oog in oog met Rubens, de allereerste influencer, duik je op een ander moment in de diepte van zijn archieven of wandel je door zijn baroktuin. Een plek waar elke hoek een nieuw verhaal onthult en waar je, tussen meesterwerken en memorabilia, een stukje geschiedenis zelf kunt ervaren. 

Binnenkort is het Rubenshuis terug open. Je bezoek start dan vanaf Hopland 13. Reis door de tijd met Rubens Experience, blader door de geschiedenis in de bibliotheek of geniet in de weelderig heraangelegde tuin. De grondige restauratie van Rubens’ woonhuis duurt nog enkele jaren en houdt de deuren tijdelijk op slot. Vanuit de tuin middenin de stad Antwerpen is er wel een prachtig zicht op het huis van Rubens. Je dwaalt er door meer dan 17.500 planten. Met kleuradvies van de Antwerpse modeontwerper Dries Van Noten is de tuin mooi in elk seizoen. 

Rubens bekijken kan wereldwijd, Rubens voelen kan énkel hier. 

 

Neem contact op met

Hopland 13 2000 Antwerpen

+32 3 201 15 55

rubenshuis@antwerpen.be

www.rubenshuis.be