Instroom Academy van Seppe Nobels en jong artistiek talent palmen Rubenshuis in

Van 5 tot en met 29 juli 2023

Rubens is niet thuis deze zomer. En als de kat van huis is… dan neemt een bende jonge kunstenaars het wel over. Inspiratie in overvloed voor een zomerse programmatie in de lege museumzalen. Uitzonderlijk zorgt het muzikaal en verbaal talent van vandaag en morgen voor de ambiance in de barokke zalen van het Rubenshuis, en er wordt er duchtig in de potten geroerd door Seppe Nobels.

Het Rubenshuis sloot op 9 januari 2023 de deuren voor een langere periode. Alle kunstwerken en objecten zijn verhuisd en het Rubenshuis is momenteel helemaal leeg. Een ongelofelijke buitenkans om het stadspaleis te laten inpalmen door jong talent.

Vanaf 5 juli zorgen de meest uiteenlopende artiesten voor leven in de brouwerij, met concerten, jams, raves en performances. Zo komen Hantrax, Mahler Student Festival Orchestra, Voetvolk en een heleboel artiesten van Dansende Beren en Full Circle de pannen van het dak spelen. Lotte Dodion verzorgt de soul food met een poëtisch sfeerbordeel.

Seppe Nobels zorgt voor een gastronomische Rubensbeleving

Niemand minder dan Seppe Nobels en zijn geniale brigade van de Instroom Academy nemen het stadspaleis van Rubens in met hun kookatelier. Zij laten zich volledig onderdompelen in de 16de en 17de eeuwse eetcultuur. Samen met zijn cursisten stelt Nobels een exclusief menu samen, geïnspireerd op Rubens zijn schilderijen. Wat vinden we terug op Rubens zijn schilderijen? Wat was de lekkernij van het moment? Wat kocht het keukenpersoneel van Rubens op de markt? En wat snoepte Rubens graag tussendoor? Seppe en zijn cursisten presenteren een onvergetelijk menu in de bijzondere setting van het Rubenshuis en laten ons op een heel andere manier naar Rubens’ keuken, eetkamer en dienstkamer kijken. Ongetwijfeld een unieke gastronomische beleving. 

Vanaf vandaag kan iedereen tickets bestellen om deze zomer het Rubenshuis op een andere manier te ontdekken:

bijlage Rubenshuis_Seppe Nobels.docx

DOCX - 19 Kb

Instroom Academy & Seppe Nobels in het Rubenshuis, foto Carmen De Vos

 

Programmatie ‘Rubens is niet thuis’
5/7/2023 – 29/7/2023

  • Elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag: Instroom Academy
  • Zaterdag 7 juli: Lotte Dodion, Sfeerbordeel
  • Dinsdag 11 juli: Voetvolk, tryout dans
  • Woensdag 12 juli: Dansende Beren, live met muzikaal talent van morgen
  • Zondag 16 juli: Mahler Student Festival Orchestra, zomers tuinconcert
  • Vrijdag 21 juli: Full Circle x Kofii Pauze & DIMA DIMA
  • Zondag 23 juli: Hantrax, eclectisch-elektronische piano
  • Zaterdag 29 juli: Full Circle x Cadans & Mondingo

Nadia De Vree

Perscommunicatie Cultuur, Stad Antwerpen

Charuwan Pauwels

Communicatie, Instroom Academy Seppe Nobels

 

 

 

Over Rubenshuis

In dit stadspaleis woont de briljante en veelzijdige kunstenaar Rubens met zijn gezin. Hier schildert hij met zijn collega’s en assistenten. Veel van zijn omvangrijke oeuvre ontstaat in dit huis, in hartje Antwerpen. Het museum heeft niet alleen een interessante collectie, maar toont ook hoe de meester leefde en werkte.

Rubenianum

De rijke artistieke traditie van de Zuidelijke Nederlanden telt duizenden kleine en grote meesters. Om hun nagelaten werken blijvend te begrijpen en waarderen, zijn onderzoek en kennis essentieel. Het Rubenianum verzamelt en ontwikkelt deze kennis en stelt ze ter beschikking voor zowel een professioneel als een in erfgoed geïnteresseerd publiek.