Italiaans tuinfeest in Rubenshuis op 27 april

Italiaans tuinfeest in Rubenshuis op 27 april

Het Rubenshuis viert feest op 27 april. De eyecatchers van het huis, de portiek en het tuinpaviljoen, zijn gerestaureerd. De elementen zijn ontworpen door Rubens zelf en het zijn zeldzame sporen van de meester als architect. Iedereen kan mee komen vieren op een groots Italiaans tuinfeest. In en rond het Rubenshuis kan men picknicken en smullen van een levensecht stilleven in fruit, genieten van barokke straatacts, 17de-eeuwse Italiaanse liederen of speelse vertellingen over de portiek. Het museum is dan gratis toegankelijk.

Op zaterdag 27 april viert het Rubenshuis feest en kan iedereen mee genieten van de pas gerestaureerde portiek en het tuinpaviljoen. Vanaf 12 uur is iedereen welkom in de tuin voor een Italiaans spektakel met barokke straatacts, 17de-eeuwse liederen, creatieve workshops en speelse vertellingen. Klein en groot kan zijn eigen Venetiaans masker of ander souvenir creëren in de inloopworkshops en bovendien is iedereen welkom om mee te picknicken en te proeven van een levensgroot fruitstilleven. Het museum is voor de gelegenheid gratis toegankelijk.

Het feest vindt plaats na de voltooiing van de restauratie van de portiek en tuinpaviljoen. Deze eyecatchers zijn na anderhalf jaar terug zichtbaar voor het grote publiek. Dankzij een combinatie van conserverende en beschermende maatregelen schitteren beide architecturale elementen opnieuw en komen de gebeeldhouwde details na een minutieuze behandeling tot hun recht. Een glazen vlinderluifel beschermt de portiek en voorkomt steenerosie en vervuiling. De bezoekers betreden de woning van Rubens opnieuw zoals hij die bedacht heeft: met een spectaculair zicht op de portiek en het tuinpaviljoen. Beide elementen zijn ontworpen door Rubens zelf en zijn zeldzame sporen van de meester als architect.

Praktisch

Gerestaureerde portiek en tuinpaviljoen

Vanaf 29 maart 2019

 

Italiaans tuinfeest op 27 april 2018 van 12 tot 17 uur - Gratis toegang

Contacteer ons
Nadia De Vree Perscoördinator Musea en Erfgoed, Stad Antwerpen
Nadia De Vree Perscoördinator Musea en Erfgoed, Stad Antwerpen
Over Rubenshuis

In dit stadspaleis woont de briljante en veelzijdige kunstenaar Rubens met zijn gezin. Hier schildert hij met zijn collega’s en assistenten. Veel van zijn omvangrijke oeuvre ontstaat in dit huis, in hartje Antwerpen. Het museum heeft niet alleen een interessante collectie, maar toont ook hoe de meester leefde en werkte.

Het Rubenshuis in beeld.

Met de steun van:

Met de steun van Toerisme Vlaanderen